Stimulerend en Creatief Maatwerk
organisatieadvies - teamontwikkeling - persoonlijke groei - effectieve communicatie  

Unieke creatieve combinatie van Insights en Bestuursstijlen

Het besturen van een gemeente of van een sportorganisatie is een dankbare taak, zo weet ik uit eigen ervaring. Maar het is soms een uitdaging of zelfs lastig om effectief te zijn, binnen het bestuur of college, maar ook daarbuiten. Insights kan daarbij een waardevol hulpmiddel zijn. 


Het herziene Stijlenboek voor bestuurders is dat ook. De combinatie van beide instrumenten levert een unieke meerwaarde, zie het STIJLENWEB voor BESTUURDERS. In dit filmpje illustreer ik deze creatieve verbinding.


Vul deze vragenlijst in en zie op het tweede werkblad de grafiek van je ACTIEVE voorkeursstijlen.

[vragenlijst voor sportorganisaties]  [vragenlijst voor toezichtorganen


Analoog aan de Insightsdynamiek 'Bewust-Minderbewust' onderscheid ik ook een INTUÏTIEVE bestuursstijl, afleidbaar uit de ingevulde vragenlijst. Deze intuïtieve stijl wordt ingezet als er (bestuurlijke of maatschappelijke) druk ontstaat, als het lastiger wordt. Dan val je meer terug op je instinctieve voorkeuren.


 


Nieuwsgierig naar jouw intuïtieve bestuursstijl? En naar je energiestromen die bij je dagelijkse inzet optreden? Ik geef graag uitleg en toelichting. Neem contact op voor meer informatie over toepassingsmogelijkheden binnen een team van bestuurders, of binnen de werkorganisatie. Binnenkort wordt ook een leergang aangeboden om in een beknopte reeks van 4 bijeenkomsten wegwijs te worden in zowel Insights, de Bestuursstijlen als in de unieke combinatie. Daarin wordt ingegaan op teameffectiviteit en op strategische verbindingen binnen en buiten de organisatie.

Voor directieleden en bestuurders in (semi)professionele sportorganisaties is het al mogelijk om in te schrijven voor deze unieke leergang, zie http://businessofsports.nl/onze-opleidingen/effectief-besturen-in-sportorganisaties.

 

De ontwikkeling van mijn werkwijze is mede tot stand gekomen in samenwerking met de Wethoudersvereniging https://www.wethoudersvereniging.nl, die ook opdrachtgever was voor de actualisatie van het stijlenboek. Het praktisch gebruik van het BESTUURDERSWEB vindt zijn weg ook in die samenwerking.